Τηγανιά Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπαλσάμικο
Υλικά: για 2-4 άτομα
3-4 κοτοπουλο φιλέτα κομμένα σε μικρά κομμάτια
500γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα 4 χωρίς το κοτσανάκι τους
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε μεσαία τετράγωνα
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεσαία τεράγωνα
3/4 νεροπότηρου κόκκινο κρασί
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα χαμηλώνουμε την φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις το κρέας ροδίσει το αφαιρούμε με μία τρυπητή σπάτουλα και το προσθέτουμε στα μανιτάρια.
Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας προσθέτουμε το κρασί , το μπαλσάμικο ξύδι και το μέλι και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν μέχρι να πήξει ελαφρά και να γίνει μια ωραία σαλτσούλα.
Μόλις είναι έτοιμη την προσθέτουμε στο άλλο τηγάνι με τα μανιτάρια και το κρέας και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν έχει αρκετά υγρά και δεν είναι πολύ μελωμένο αφήνουμε λίγο ακόμη στο μάτι να τα πιεί.
Αλλιώς κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση