Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της τηγανιάς με την φρεσκάδα και την τραγανότητα των φωλιών πατάτας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο που ταιριάζει απίστευτα για ένα κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά:

Για την Τηγανιά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουτάκι μπύρα
Αλάτι και πιπέρι
Νερό
Για τις Φωλιές Πατάτας:

4-5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Τηγανιά:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια χύτρα σε μέτρια φωτιά.
Βάλτε το κρέας στη χύτρα και σοτάρετε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε το κρέας από τη χύτρα και βάλτε το σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
Επιστρέψτε το κρέας στη χύτρα και ανακατέψτε με τα σοταρισμένα λαχανικά.
Σβήστε με την μπύρα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε αρκετό νερό ώστε να σκεπάζει το κρέας.
Κλείστε τη χύτρα και μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά.
Ανοίξτε τη χύτρα και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.
Πριν το σερβίρετε, ρίξτε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωλιές Πατάτας:

Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε ένα καπάκι από την κορυφή τους.
Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, αδειάστε προσεκτικά το εσωτερικό των πατατών, αφήνοντας ένα τοίχωμα περίπου 1 εκ. πάχους.
Αλατίστε τις άδεις πατάτες.
Σε μια κατσαρόλα με βαθύ λάδι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια-ψηλή φωτιά.
Τηγανίστε τις πατάτες, με το κομμένο καπάκι τους δίπλα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Βγάλτε τις πατάτες από το λάδι και αφήστε τις να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρισμα:

Τοποθετήστε μια φωλιά πατάτας σε ένα πιάτο.
Γεμίστε τη φωλιά με τη ζεστή τηγανιά. Γαρνίρουμε με φέτα και ψιλοκομένο μαιντανό

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και σάλτσα

Τηγανιά κοτόπουλο

Η Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και σάλτσα είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα. Η προσθήκη των πιπεριών προσφέρει μια ευχάριστη πικάντικη γεύση, ενώ η σάλτσα προσθέτει μια ελαφριά γλυκύτητα και υφή στο πιάτο. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή ακόμη και με σαλάτα. Είναι μια επιλογή που συνήθως αρέσει σε όλους και είναι ιδανική για μια βραδινή συνάντηση με φίλους ή οικογένεια.

Υλικά

4 στήθη από κοτόπουλο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 πράσινες πιπεριές
3 κόκκινες πιπεριές
1 καυτερή πιπεριά, μόνο αν είστε λάτρεις
50 ml ούζο
2-3 φρέσκες ντομάτες ή 1,5 φλ. χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Αλεύρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε ορθογώνια σε μπαστουνάκια ή μικρα κομμάτια
Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε.
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ.
Λαδώνετε περιμετρικά και προσθέτετε αμέσως το κοτόπουλο.
Μη χαμηλώσετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
Προσθέστε το ούζο και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε τις πολύχρωμες πιπεριές και τις πιπεριές τσίλι και τηγανίστε απαλά.
Προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε και ρίχνετε το ζεστό νερό. Μαγειρεύετε μέχρι οι πιπεριές να αποκτήσουν την επιθυμητή τρυφερότητα και η σάλτσα να πήξει. Σερβιρουμε ζεστή και πασπαλίζουμε με ρίγανη

Καλή απόλαυση

Η Ιδέα της εκτέλεσης είναι από το cookeatup.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανιά κοτόπουλο με πουρέ σε φορμάκια

Τηγανιά κοτόπουλο με πουρέ σε φορμάκια

Υλικά

3 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
λίγο ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά
4 ντομάτες
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα πιπέρι
250 γρ. τυρί gouda η mozzarella τριμμένο
2-3 κλωναράκια μαιντανό

4-5 πατάτες
150 ml κρέμα γάλακτος
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μικρά κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να τις σκεπάσει, το αλατίζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.Προσθέτουμε το βούτυρο,την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί το ρίχνουμε μέσα.Σωτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
Κόβουμε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά την ρίχνουμε και αυτή στο τηγάνι.Ανακατεύουμε.Κόβουμε μικρά κομματάκια τις ντομάτες τις βάζουμε και αυτές στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Βουτυρώνουμε 3 πυρίμαχα μπολάκια και βάζουμε λίγη ποσότητα πουρέ την οποία απλώνουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα.Την στρώνουμε καλά.


Γεμίζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.

Καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 10 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!
Γρήγορο, νόστιμο και εύκολο!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!!

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια της μαμάς
Επόμενο άρθροΓεμιστές Πιπεριές με Ντομάτα, Γκούντα και Ζαμπόν