Υλικά:

Χοιρινό κρέας (μπορείς να χρησιμοποιήσεις χοιρινό καρέ, λαιμό ή μπριζόλα)
Ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Σκόρδο σε σκόνη
Μουστάρδα
Κάρυ (προαιρετικά)
Ρίγανη
Κόκκινο κρασί
Μισό κύβο κοτόπουλου
Νερό
Πατάτες
Φέτα λεμονιού
Ρίγανη

Εκτέλεση

Σωταρισα σε ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα το κρέας να πάρει χρώμα, πρόσθεσα το κρεμμύδι σε φέτες, αλατοπίπερο, πάπρικα γλυκιά, σκόνη σκορδο, μουστάρδα, μια ιδεα κάρυ, ρίγανη κ αφού σωταριστει κ το κρεμμύδι, έσβησα με μισό ποτηράκι κρασί….

Έπειτα βραστό νερό με μισό κυβακι κοτόπουλου, (κράτησα λίγο ζωμό για τις πατάτες) όχι να σκεπαστεί το κρέας μέχρι πάνω.
Άφησα να σιγοβρασει, να σωθεί ο ζωμος κ να μαλακωσει το κρέας.

Εκοψα πατάτες κυδωνατες σε ταψάκι, αλατοπίπερο, σκόνη σκορδο, ελαιόλαδο κ τον υπόλοιπο ζωμό κ έψησα σε δυνατό φούρνο. ..
Στο πιάτο πασπαλισα ρίγανη κ φέτα λεμονιου 🌿🍋

Η Συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα