Τηγανιτές Ζύμες (τηγανάρια)!
Υλικά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλεύρι όσο χρειάζεται για μαλακή ζύμη (περίπου 700 γρ.)
Εκτέλεση
Προσθέτω πρώτα τη σόδα στο ξύδι και γάλα, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κάνω ένα πηγάδι από το κοσκινισμένο αλεύρι και ρίχνω το μείγμα σε αυτό. Ζυμώνουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη. Ανοίγω σε φύλλο όχι πολύ λεπτ’ο, κόβω σχήματα και τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Καλή Απόλαυση