Τηγανόπιτες Γεμιστές σε 10 λεπτά

Advertisement

Υλικά

250 gr γιαούρτι
2 μεσαία αυγά
100 gr αλεύρι σίτου γ.ο.χ
1 κουτ.σ.μαγιά η μπέκιν
1/2 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ. ζάχαρη
100 g ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 ντομάτα σε κυβάκια
80 γραμμάρια τυρί τριμμένο κίτρινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το ζαμπόν.
Θα κόψουμε επίσης τη ντομάτα σε τετράγωνα, αλλά πρώτα θα την ξεφλουδίσουμε και θα αφαιρέσουμε τους σπόρους.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι.
Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Προσθέτουμε επίσης ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά ή μπέκιν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε τα πάντα πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη χωρίς σβώλους.


Τώρα προσθέτουμε τυρί μεταξύ 80 και 100 γραμμαρίων (χρησιμοποιώ τυρί τσένταρ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι τυρί έχετε στο σπίτι)
Προσθέστε την ντομάτα στο μείγμα και το ζαμπόν , ανακατεύουμε τα πάντα πάρα πολύ καλά.

Advertisement

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι.
Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας της ζύμης και την απλώνουμε κάνοντας στρογγυλό σχήμα.

Το ψήνουμε μέχρι να γίνει χρυσό καφέ και μόλις ροδίσει το γυρίζουμε και απο την άλλη πλευρά.

Μόλις ροδίσει και απο τις δύο πλευρές είναι έτοιμο και το βγάζουμε απο τη φωτιά.
Οι νόστιμες γεμιστές τορτίγιες μας είναι έτοιμες!!!!!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

Advertisement
Subscribe to recipe’s youtube channel here

Δείτε Επίσης

Advertisement