Τηγανόψωμα Κύμης
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ ξύδι
- 1/2 κ.σ ζάχαρη
- 1/2 κ σ αλάτι
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό την μαγιά και ανακατεύουμε (όχι καυτή γιατί θα καεί η μαγιά).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι την ζάχαρη το αλάτι καλά, έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ξίδι το νερό με την μαγιά και σιγα σιγά ανακατεύοντας προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
- Όταν γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στα δάχτυλα μας και στο μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η ένα πανάκι και το αφήνουμε να ”ξεκουραστεί” για περίπου μισή ώρα.
- Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομματάκι το ανοίγουμε με τα χέρια μας (ή με πλάστη εάν θέλουμε)
- Βάζουμε τριμμένη φέτα και τυλίγουμε το ζυμάρι.
- Στην συνέχεια το τηγανίζουμε έως ότου πάρει χώμα. Το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
- Σερβίρουμε σκέτα με πετιμέζι ή μέλι ή γεμιστά με φέτα.