Διπλωμένη Πίτσα “Calzone”
Σας παρουσιάζω την πίτσα Calzone, την οποία έφτιαξα παρά τη ζέστη. Οι ποσότητες είναι για 4 πίτσες.
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 g λευκού αλευριού
7 g ξηρής μαγιάς
10 g ζάχαρης
15 g αλατιού
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
περίπου 300 ml. νερό
Για τη σάλτσα:
1 κουτί με ντομάτες σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα φύλλα βασιλικού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Για το γέμισμα:
400 g κίτρινου τυριού
400 γραμμάρια καπνιστό χοιρινό φιλέτο
100 g γλυκού καλαμποκιού
4-5 τεμ. τουρσιά
200 γραμμάρια μανιτάρια αν θέλετε (δεν το έβαλα)
Επάλειψη:
μια μικρή πάστα ντομάτας, ελαιόλαδο, τριμμένη παρμεζάνα και ρίγανη.
Εκτέλεση
Σε κατάλληλο μπολ ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη και 100 ml. χλιαρό νερό, ανακατέψτε καλά και καλύψτε με μια πετσέτα για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε όλο το αλεύρι, φτιάξτε ένα πηγάδι στη μέση, ρίξτε ελαιόλαδο σε αυτό, ανακατέψτε μέχρι να θρυμματιστεί και προσθέστε αλάτι, στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και μεταφέρετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε με τα χέρια σας για 4-5 λεπτά. Επιστρέψτε την στο μπολ και λαδώστε τη ζύμη με ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλήσει ενώ φουσκώνει και καλύψτε με μια πετσέτα για 2- 3 ώρες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγο 3 σκελίδες σκόρδο και αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό και μια πρέζα ζάχαρη, αν θέλετε να αλάτι, ανακατεύετε μέχρι να πήξει και τελειώσατε.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, διαιρέστε την σε 4 ίσα μέρη, ανοίξτε σε ένα κύκλο, γαρνίρετε,
κλείστε το και σχηματίστε ένα κοθρος με τα δάχτυλά σας, έτσι ώστε η γέμιση να μην φύγει. Καλύψτε τα καλτσονε με ελαιόλαδο και την υπόλοιπη με πάστα ντομάτας, πασπαλίστε με ρίγανη και στη συνέχεια παρμεζάνα.
Ψήστε σε υψηλές θερμοκρασίες για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.
Καλή όρεξη!