Τυροπιτάκια φούρνου με ζύμη γιαουρτιού

Αυτά τα εύκολα Τυροπιτάκια φούρνου με ζύμη γιαουρτιού και τα ωραία τυράκια, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

Απαραίτητα υλικά για τη ζύμη

1 αυγό
1 κουπα γιουρτι
150 ml λάδι (λάδι και λιωμένο βούτυρο 1:1)
1 κοφτο κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (εάν το τυρί είναι αλμυρό αλλιώς λιγότερο)
1 κουταλάκι του καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μείγμα σπόρων
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (και λίγο ακόμα για το ανακάτεμα)
η κουπα έχει χωρητικότητα 200 ml.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε μια κανονική ζύμη από τα προϊόντα που αναφέρονται
(σύμφωνα με τη σειρά τους)

Τυροπιτάκια φούρνου με ζύμη γιαουρτιού
Ανοίγουμε ένα φύλλο, όχι πολύ παχύ (περίπου 2 mm)
Κόβουμε με ένα μεγαλύτερο φλιτζάνι και απλώνουμε λίγη γέμιση στους μισούς κύκλους,

Τυροπιτάκια φούρνου με ζύμη γιαουρτιού

Η Γέμιση ετοιμάστηκε από:
1 αυγό χτυπημένο και ανακατεμένο με τυρί και τριμμένο κίτρινο τυρί.
Σκεπάζουμε με άλλο κύκλο και πιέζουμε τα πλαϊνά με ένα πιρούνι.
Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα 180 γρ..
Όσο είναι ακόμα ζεστό αλείφουμε με ένα πινέλο βουτηγμένο σε νερό.

Τυροπιτάκια φούρνου με ζύμη γιαουρτιού

Η Συνταγή είναι της cenovablogaddress

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Τυροπιτάκια γιαουρτιού στο τηγάνι

Τυροπιτάκια γιαουρτιού στο τηγάνι

Καλημέρα σε όλους τους υπέροχους καλοφαγάδες!
Την παγκόσμια ημέρα της λέξης “σ ‘αγαπώ” για να σας ευχηθώ και να είστε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι, όσο και να αγαπάτε εφτιαξα αυτη την συνταγή!

Υλικά

1 αυγό,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
αλεύρι 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
Τριμμένο τυρί,
λάδι

Εκτέλεση

Έφτιαξα μια ζύμη από ένα αυγό, μισό φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι με μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, αλεύρι για μια μαλακή ζύμη 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
Άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, μετά εκοψα την ζύμη σε μπαλάκια με λαδωμένα χέρια και τα άπλωσα με τα χέρια μου σε μια κρούστα, έβαλα μέσα μια γέμιση τριμμένο τυρί, τα έπλασα μπουρεκάκια και τηγάνισα σε χλιαρό λάδι, αλλά σε χαμηλή φωτιά, στην περίπτωσή μου 2 εως 6 βαθμούς, τηγανίζουμε σε αργή φωτιά μέχρι να γίνουν.
Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο! Έβγαλα σε χαρτί κουζίνας.

Σας αγαπώ!!! ❤❤❤

Προηγούμενο άρθροΨητές γεμιστές πιπεριές στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου