Υλικά:

2-3 μεγάλες μελιτζάνες (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού)
200 γραμμάρια κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
Λίγο κόκκινο κρασί (περίπου ½ φλιτζάνι)
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη (ή 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια)
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη κανέλα σε σκόνη (μισό κουταλάκι του γλυκού περίπου)
Λίγο μπαχάρι (2-3 κόκκοι)
Νεράκι
500 γραμμάρια πέννες (ή ό,τι άλλο ζυμαρικό για παστίτσιο)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των μελιτζανών και το ταψί
Τριμμένη γραβιέρα (για μέσα και για πασπάλισμα)
Τυρί κασέρι, κομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο (προαιρετικά, για μέσα)

Εκτέλεση:

Σωταρα τον κιμά με το κρεμμύδι και καρότο τριμμένο,έσβησα με κρασί έβαλα 1 μεγάλη ψιλοκομμένη ντομάτα,μαιντανο,αλατοπιπερο,λίγη κανελιτσα,μπαχαρι,νεράκι και άφησα να γινει..
Έβρασα τις πέννες λίγο λιγότερο από τις οδηγίες.Ειχα από χθες τηγανισει τις μελιτζανες τις άφησα όλο το βράδυ να στραγγίσουν.
Λαδωσα ένα ταψακι έβαλα γύρω γύρω όρθιες τις μελιτζανες να προεξεχουν απο το ταψι,εβαλα και στον πάτο του ταψιού μελιτζάνες,ερριξα πάνω από τις μελιτζανες τριμμα γραβιέρα,ανακάτεψα κιμά και πέννες(οχι ολες με το ματι που λεμε),έβαλα και γραβιέρα με κασερι τα ερριξα στο ταψί,

σκεπασα με τις μελιτζανες,πασπαλισα με μαϊντανό και τυρί γραβιέρα.

180C για 25 με 30 λεπτά έγινε λουκουμι…

Η Συνταγή είναι της κας Katerina Sergi