Τιραμισού σε ρολό
Υλικά
7 κρόκους αυγών αναμεμειγμένους με 1 φλιτζάνι εξαιρετικά λεπτή λευκή ζάχαρη
2 φλιτζάνια (473 ml ) κρέμα γάλακτος
1 & 1/2 φλιτζάνια τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
45 μπισκότα σαβαγια
1 & 1/2 φλιτζάνι κρύο καφέ
1/2 φλιτζάνι Amaretto, ή οποιοδήποτε λικέρ της επιλογής σας.
Σκόνη κακάου για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Γεμίστε με λίγο νερό μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει.
Βάλτε τους κρόκους των αυγών σ ένα μπολ ρίξτε τη ζάχαρη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι ν ασπρίσει.
Βάλτε το μπολ πάνω απ την κατσαρόλα με το νερό που βράζει και συνεχίστε το χτύπημα για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα ενώ αναμειγνύετε τον κρόκο και το μείγμα ζάχαρης και τοποθετήστε το πάνω σε ένα άλλο μπολ στο οποίο έχετε βάλει παγάκια ώστε να κρυώσει.
Χρησιμοποιήστε τώρα το μίξερ χειρός για να το χτυπήσετε και να διπλασιάσετε το μείγμα.
Προσθέστε 1 & 1/2 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά με το κρόκο του αυγού και το μείγμα ζάχαρης. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Βάλτε 2 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος σ ένα μπολ και χτυπήστε την μέχρι ν αφρατέψει.
Προσθέστε τη κρέμα σαντιγί σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά.
Πάρτε 45 μπισκότα σαβαγιαρ βουτήξτε τα σε 1 & 1/2 φλιτζάνι κρύο καφέ με 1/2 φλιτζάνι Amaretto, ή οποιοδήποτε λικέρ της επιλογής σας.
Απλώστε 2 κόλλες αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε τες με κακάο.
Τοποθετήστε τα μουλιασμένα μπισκότα σε σχηματισμό 3 πλάτος x 15.
Τοποθετήστε τα 3/4 του μείγματος της κρέμας και απλώστε τη πάνω από τα σαβουαγιάρ.Πασπαλίστε με κακάο.
Τυλίξτε προσεκτικά το χαρτί.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.
Ξετυλίξτε το χαρτί και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας για να το απλώσετε πάνω στο ρολό τιραμισού σας. Πασπαλίστε με κακάο και ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία
Find more delicious recipes here