Υλικά

3 αυγά
1 κουπ γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
1 κουπ ζάχαρη
1/2 κουπα λιωμένο βούτυρο
1 κουπα σιμιγδάλι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κουπα αλεύρι
Ξύσμα 1 λεμόνι

Για το σιρόπι
2 κουπ νερό
2 κουπ ζάχαρη
2,3 φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στο οποίο έχουμε βαλει τη σόδα. Προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας χωρίς να σταματήσετε.
Προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι και το αλεύρι, το οποίο έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως με το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη φλούδα του λεμονιού.
Ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Το έτοιμο μείγμα ψήνεται στους 170′ για 45-50 μ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, μόλις πάρει βράση, βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το λεμόνι, κομμένο σε κύκλους και μαγειρέψτε για άλλα 4-5 λεπτά.
Βγάζουμε το ρεβανί από τον φούρνο και το περιχύνουμε με σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστό.

Το γαρνίρουμε με ότι έχουμε πρόχειρο.
Αφήνουμε για λίγες ώρες να απορροφήσει όμορφα το σιρόπι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣαλάμι Σοκολάτας με Φουντούκια (Χωρίς αυγά).
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με πατάτες και σάλτσα ντομάτας στο φουρνό