Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Παντεσπάνι
125 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
5 Αυγά
3-4 Σταγόνες Πικραμύγδαλο
155 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
700 γρ Γάλα
300 γρ Κρέμα Γάλακτος
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
3 Βανίλιες
4 Σταγόνες Πικραμύγδαλο
80 γρ Κορν Φλαουρ
5 κρόκοι Αυγού
2 Αυγά
50 γρ Καβουρδισμένα Αμύγδαλα φιλέ

Για το Σιρόπι (Βράζουμε για 1 λεπτό)
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Νερό
4 Σταγόνες Πικραμύγδαλο

Για την Σαντιγί
400 γρ Φυτική Κρέμα Σαντιγί
70 γρ Ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
2 Σταγόνες Πικραμύγδαλο

Διακόσμηση
100 γρ Αμύγδαλα Καβουρδισμένα φιλέ
6 Κερασάκια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την αγαπημένη μας τούρτα έχοντας φτιάξει το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα διότι θέλουμε να είναι κρύο ώστε να είναι πιο εύκολο στο κόψιμο

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής όπου σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος της βανίλιες και 3-4 σταγόνες πικραμύγδαλο και τα βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να ζεσταθούν
Οσο ζεσταίνονται τα υγρά σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ τα αυγά και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία λεία και παχύρεστη κρέμα

Οταν πλέον έχουν ζεσταθει τα υγρά προσοχή όχι να έχουν κάψει ρίχνουμε μία ποσότητα στο μείγμα των αυγών ανακατεύουμε στο να παρουν θερμοκρασία και αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα
Στην συνέχεια ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας
Οταν πλέον έχει πήξει η κρέμα μας κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μια γενναιόδωροι ποσότητα από καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και ανακατεύουμε να πάει παντού
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία της
Εγώ άφησα την κρέμα περίπου 15 λεπτά δεν χρειάζεται περισσότερο καθώς θέλουμε να είναι αρκετά ζεστή και στη συνέχεια κόβουμε το παντεσπάνισε 4 δίσκους τοποθετούμε το πρώτο δίσκο σε ένα τσέρκι με διάμετρο 23 cm το σιροπιάζουμε πολύ καλά με το σιρόπι και προσθέτουμε μία ποσότητα από την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα

Αφού έχουμε απλώσει ομοιόμορφα την κρέμα πασπαλίζουμε με καβουρδισμενο αμύγδαλο φιλέ και στη συνέχεια τοποθετούμε το δεύτερο δίσκο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η κρέμα
Τελειώνουμε με την κρέμα οπου την απλώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες να κρυώσει και να σφίξει

Οταν πλέον έχει κρυώσει η τούρτα μας φτιάχνουμε τι σαντιγή για τη διακόσμηση
Απλώνουμε την συνταγη σε όλη την τούρτα μας περιμετρικά χωρίς να αφήσουμε κανένα κενο
Καλύπτω την τούρτα με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλ. Με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την σαντιγή που φτιάξαμε διακοσμώ την επιφάνεια της τούρτας όπως επιθυμεί ο καθένας και φυσικά δεν ξεχναμε να προσθεσουμε γλυκό του κουταλιού κεράσι
Προσθέτουμε φυσικά και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να την κόψουμε