Υλικά:
Για τη κρέμα:
250ml γάλα πλήρες (1 + 1/4 κούπας)
2 κρόκοι αυγού
3 κουταλιες της σουπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 βανιλέτα
Σαντιγυ
350γρ ((1 + 3/4 κούπας) φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί με
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι:
150ml νερό (3/4 κούπας)
150γρ ζάχαρη
Άλλα υλικά:
3 έτοιμα παντεσπάνια
200γρ αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρδισμένα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και τριμμένα στο μούλτι (περίπου 4 κουτ. σούπας)
Μεμβράνη
Εκτέλεση:
Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει σαν πουτίγκα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται με την επιφάνεια
της κρέμας για να μην δημιουργηθεί πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε ένα από τα παντεσπάνια και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Το βρέχουμε με το κρύο σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Απλώνουμε από πάνω μια στρώση από την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχουμε επίσης με σιρόπι.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το κάνουμε το ιδιο άλλη μια φορά
Τελος βάζουμε το 3 παντεσπανι σιροπι και καλυπτουμε με σαντιγι όλη την τούρτα.
Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα φιλέ, πατώντας τα ελαφρά για να κολλήσουν στην τούρτα.
H συνταγή είναι της κας τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη