Υλικά:

1.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 120 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. μερέντα.

Για την κρέμα:
500 ml φυτική κρέμα (πράσινη συσκευασία)
1 ζαχαρούχο γάλα 120 γρ. κουβερτούρα 2 κ.σ. μερέντα
Για την γκαναζ:
120 γρ. κουβερτούρα
70 ml κρέμα γάλακτος 1 κ.γ. βούτυρο.

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο
και τη μερέντα.
Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με τσέρκι
26 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την λιωμένη κουβερτούρα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε 2 κ.σ. μερέντα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα, κρατώντας λίγο για διακόσμηση.

Σε μπεν μαρί,λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε την γκαναζ πάνω από το γλυκό.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια διακοσμούμε με την κρέμα που κρατήσαμε, κερασάκια γλασέ και λίγο σιρόπι σοκολάτας..

Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη