Δείτε Επίσης: Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι | Το κεράσι με την κρέμα κατακτούν όλες τις αισθήσεις
Τούρτα με σοκολάτα και κεράσι
Υλικά
Βάση
300 γραμμάρια μπισκότα αλεσμένα
100 γρ λιωμένου βουτύρου
100 γρ κακαο
100 ml γάλα
Ζελέ κεράσια
500-600 gr κεράσια
200 g κρυσταλλικής ζάχαρης
60 g κορν φλαουρ
νερό
Γλασσο
200 g σοκολάτας
3 κουταλιές λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο)
Σαντιγί
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 ml γλυκόξινη κρέμα
ζάχαρη άχνη όπως επιθυμούμε (δεν προσθέσαμε)
Διακόσμηση όπως επιθυμείτε
Εκτέλεση
Για την βάση
Σε ενα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της βάσης και αναμειγνύουμε με μία μαριζ να πάρουμε ένα υγρό μείγμα (σαν μουσκεμένη άμμο) και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε και να κάνουμε μία πολύ ομαλή βάση.
Για τον ζελέ κερασιού
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κεράσια αφού πρώτα τα στύψουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
Σε μία κανάτα ρίχνουμε μέχρι την μέση νερό και το ζωμό από τα στυμμένα κεράσια.
Βάζουμε την κατσαρόλα με τα κεράσια στην φωτιά και ρίχνουμε και την ζάχαρη. Αδειάζουμε μέσα τα 3/4 της κανάτας και κρατάμε το υπόλοιπο και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το κορνφλαουρ και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα κεράσια μόλις πάρουν καλή βράση(αφρίζουν) ρίχνουμε και το μείγμα κορν φλαουρ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα. Αδειάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην βάση του γλυκού καυτό.
Για το γλάσσο
Λιώνουμε την σοκολάτα με το λάδι σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και την απλώνουμε πάνω από το κεράσι.
Για την Σαντιγί
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός 3-4 λεπτά δυνατά και μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα (που το έχουμε αφρατεψει πρώτα λίγο με το μίξερ) και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την σοκολάτα και την ισιώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα
Καλη Επιτυχία