Υλικα
για το παντεσπάνι
6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
για την μους Πραλίνας
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 βαζάκι ΝΟΥΤΕΛΑ (400 γρ.)
1 βανίλια
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου
για την γκαναζ σοκολάτας
200 γρ.σοκολατα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
για το παντεσπάνι
-Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζω αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.
Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ.με λαδοκολα και ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
για την μους πραλίνας
Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτω τη βανίλια και την Νουτέλα να ενωθει.
για το σιρόπι
Βράζω 1 λεπτό μονο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!Αφήνω να κρυώσει.
για την γκαναζ
Φέρνω το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν αι ρίχνω και το μέλι.Το μέλι ρευστοποιει και γυαλίζει τη γκαναζ και της δίνει και μια γλύκα!
Συναρμολόγηση
Σε μια πιατέλα βάζω ενα τσέρκι 26-28 εκ.
Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζω με πινέλο.
Χωρίζω την κρέμα στα 3 και ρίχνω το 1/3 της κρέμας.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. βάζω και τον 3 δίσκο παντεσπάνι,και βάζω το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.
Αφαιρώ το τσέρκι και καλυπτω με το τελευταιο 1/3 της κρέμας που έμεινε,πάνω και στα πλαινα της τουρτας.
Την βάζω πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.
Περιχύνω με τη γκαναζ και καλυπτω και τα πλαινα της τούρτας.
Η Συνταγή είναι της κας Σ.Τσιώπου και η εκτελεση/φωτό της κας Ειρήνη Σταματέλλη