Τούρτα Carbonara

Υλικά

• 300 γρ μακαρόνια
• ελαιόλαδο
• 100 γρ σκληρό τυρί, όπως παρμεζάνα, τσένταρ, γραβιέρα κ.ο.κ
• 3 μεγάλα αυγά
• 250 ml. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ ζαμπόν βραστό και καπνιστό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπέικον)
• 3 κλωνάρια φρέσκο ​​δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, αλείφουμε τα τοιχώματα και τον πάτο μιας φόρμας 20 εκ. (τσερκι) με ελαιόλαδο και μετά πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ανακινώντας τη φόρμα.
Μόλις κρυώσουν τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα χωρίζουμε προσεκτικά.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την κρέμα και το πιπέρι για γεύση.
Κόβουμε και προσθέτουμε το ζαμπόν, τρίβουμε ψιλά την υπόλοιπη παρμεζάνα, μετά κόβουμε τα φύλλα δεντρολίβανου και τα
προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε ταψί.
Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση