Εξοπλισμός
Στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ. ή ταψί παρόμοιου μεγέθους

Συστατικά

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 200 γρ
¾ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 180 ml συν επιπλέον για τη φόρμα του κέικ.
⅔ φλιτζάνι πλήρες γάλα
ψιλοτριμμένο ξύσμα ενός λεμονιού
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού 60 ml
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Διαδικασία μαγειρέματος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC.
Χρησιμοποιήστε λίγο ελαιόλαδο για να καλύψετε το εσωτερικό μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 8 με ψηλές πλευρές. Στρώνουμε τη βάση με χαρτί.
Χτυπάμε ή κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή σταθερό μίξερ) χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρρευστο, ελαφρύ και κρεμώδες.

Μειώστε την ταχύτητα σε μέτρια και περιχύστε σιγά σιγά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ακολουθεί γάλα, χυμός λεμονιού και ξύσμα λεμονιού.
Με το ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα του αλευριού. Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπήστε για
30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χωρίς σβόλους. Μην το υπερχτυπησετε!
Αδειαστε το στο έτοιμο ταψί και ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά, να ροδίσει από πάνω και το κέικ να ξεκολλήσει λίγο
από τα πλαϊνά του ταψιού. Μπορείτε να βάλετε ένα σουβλάκι στο κέικ, αν βγει καθαρο, είναι έτοιμο.

Εάν το κέικ γίνει πολύ σκούρο, καλύψτε ελαφρά με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά στο ταψί πριν το γυρίσετε προσεκτικά σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για να σερβίρουμε.