Υλικά:
1 φραντζόλα ψωμί (μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ψωμί σου αρέσει, όπως μπαγκέτα ή ψωμί ολικής άλεσης)
3 μικρά κρεμμύδια (στιφαδου)
2 βολβοι σκόρδου ολόκληροι
125 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασια δωματιο προς μαλακωμενο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι (προαιρετικά, για μια ελαφρώς πικάντικη γεύση)
Τυρί της αρεσκείας σου (ένα μείγμα από μοτσαρέλα και παρμεζάνα είναι μια εξαιρετική επιλογή)
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα αλουμινόχαρτο βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκορδα κομμενα στην μεση εγκαρσια
Ριχνουμε απο πάνω ελαιολαδο και αλατι τυλιγουμε μεσα στο αλουμινόχαρτο και τα ψηνουμε στο φουρνο
Σε ένα μπολ, ριχνουμε το βούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, τα σκορδα και τα κρεμμυδια που τα πιεζουμε να βγουνε
τις νιφάδες τσίλι και λιγο αλάτι και ανακατευουμε καλα να παρουμε μια κρεμα.
Κόψε τη φραντζόλα οριζοντια .
Άπλωσε γενναιόδωρα το αρωματικό μείγμα βουτύρου σε κάθε μερος του ψωμιου για να εισχωρήσει καλά.
Πασπάλισε με το τυρί της επιλογής σου.
Τοποθέτησε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήσε το για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί και πασπαλίζουμε με λιγο μέλι και ψιλοκομένο μαιντανό.