Συστατικά:

 

Πτι μπερ μπισκότα – 260 g
Σκόνη βανίλιας – 80 g
Κορν φλάουρ 100 γρ
γάλα – 1.150 λίτρα
ζάχαρη – 6 κουτ. σουπας
αυγά – 2 κομμάτια
εκχύλισμα βανίλιας – ½ κουταλάκι του γλυκού. σε s.
Σαντιγι γκαρνι – 50 g

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 850 ml γάλα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλαουρ, την βανίλια, την ζάχαρη , 150 ml γάλα, 2 κρόκους αυγών, εκχύλισμα βανίλια και τα ανακατεύουμε όλα με μία μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα μεσα στο γάλα βράζουμε και ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει την βγάζουμε να κρυώσει για 15 λέπτα και την ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουμε μαρεγκα και την αδειαζουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψάκι 24χ12 στρώνουμε τα πτιμπέρ και αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.


Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε με το μίξερ το γκαρνι με 150 μλ γάλα για να φτιάξουμε την σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα

και τέλος καλύπτουμε πάνω από την σαντιγί όλι την επιφάνεια με μπισκότα

και το βάζουμε το γλυκάκι μας στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο γλυκό της Τελευταίας Στιγμής
Επόμενο άρθροΟι Πατάτες που θα σας μείνουν αξέχαστες