Φοντάν για το καφέ σας

Συστατικά

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο μαλακό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
Ζάχαρη άχνη για έλαση

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Στρώστε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Ανακατέψτε το βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και βανίλια με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε έως ότου η ζύμη γίνει λεία. Ανακατέψτε τα καρύδια. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, βάλτε στο ψυγείο μέχρι να μπορείτε να την επεξεργαστείτε εύκολα με τα χέρια σας.
Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας ζύμη και τοποθετήστε το σε ένα ταψί.


Ψήνουμε για 7-8 λεπτά έως ότου από κάτω γίνουν λίγο καφέ. Αφαιρέστε από το φούρνο και
κρυώστε για ένα λεπτό, μέχρι να μπορείτε να τα πιάσετε. Γεμίστε ένα μικρό μπολ με
ζάχαρη άχνη και κυλήστε το κάθε ένα στη ζάχαρη μέχρι να επικαλυφθεί.
Τοποθετήστε σε ένα ράφι για να κρυώσουν. (Μόλις κρυώσουν ίσως θέλετε να τα κυλήσετε
ξανά σε ζάχαρη άχνη.)

Καλή Απόλαυση