Τι θα λέγατε να φτιάχναμε μικρά ατομικά μπουρεκακια γαλακτομπούρεκο ???

Υλικά:
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
1 λίτρο γαλα,
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
2 αυγά ολόκληρα
1 κρόκο αυγού,
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού ( από μισό λεμονι το ξύσμα),
1 πακέτο κρουστά,
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα (τύπου Μινερβινη γαλακτος η Άριστον γαλακτος)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γαλα,τη ζάχαρη,τη βανιλια το ξύσμα,το σιμιγδάλι και ανακατεύεις πολύ καλά. Χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις και αυτά στο μείγμα .
Στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια δεν σταματάμε μέχρι η κρέμα μας να αρχίσει να κοχλάζει… Δεν περιμένουμε να πήξει η κρέμα μας στη φωτιά….μόλις αρχίζει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά και θα πήξει στη συνέχεια μόνη της.

Λιώνουμε το βούτυρο ( όχι να κάψει) .Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε στη μέση . Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο,τοποθετούμε από μια κουτάλια της σούπας κρέμα …διπλώνουμε τις άκρες δεξιά αριστερά και τυλίγουμε σε ρολο. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175° για 25 -30+λεπτά περίπου… Σιροπιάζουμε κρυο σιρόπι ζεστά τα γαλακτομπορεκακια μας. Αν δεν θέλουμε να σιροπιάζουμε ….όταν κρυώσουν τους ρίχνουμε αχνη και κανέλα,έτσι γίνονται μπουγάτσα και ατομικά.
Σιρόπι: 3 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό,μισό λεμόνι,φλούδα από λεμόνι και 1-2 ξυλάκια κανέλας. Μόλις αρχίσει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σημείωση:το μυστικό για να είναι αφράτη η κρέμα μας στο γλυκό αφού ψηθεί….είναι να μην αφήσουμε να πήξει η κρέμα στη φωτιά.Αν έχετε φίλοι μου και περγαμόντο μπορείτε αντί ξύσμα λεμονιού να βάλετε λίγο ξύσμα περγαμόντο…θα απογειώσει τη κρέμα σας σε γεύση και άρωμα…
Καλή επιτυχία!!!!!

της Mary Toumazou 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού (νηστίσιμα) !
Επόμενο άρθροΕπίπεδη κοιλιά σε έναν μήνα με μόλις 10 λεπτά άσκησης τη μέρα χωρίς εξοπλισμό γυμναστηρίου