Δείτε Επίσης: Κέικ Καρότου Σιροπιασμένο με σοκολάτα | Τηγανίτες καρότου
Διαφήμιση

Το καλύτερο κέικ καρότου στον κόσμο.

Υλικά

Κρέμα σοκολάτας
Συστατικά:
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
4 κουταλιές κακάο σε σκόνη 50%,
1 κουτί ζαχαρουχο γάλακτος (κουτί με 395 γραμμάρια),
500 ml πλήρους γάλακτος,
200gr κρέμα γάλακτος,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο / μαργαρίνη,
300 γραμμάρια σοκολάτας γλακατος.
Τρόπος προετοιμασίας:
Τοποθετήστε το κορν φλαουρ, τη σκόνη κακάο και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε με μία μαρίζ μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε γάλα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε το κάψιμο.
Όταν το μείγμα πήξει,προσθέστε την σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο.
Μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό, αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε σε ένα μπολ και μετά καλύψτε με πλαστική μεμβράνη σε επαφή με την επιφανεια της σοκολάτας και αφήστε να κρυώσει.

Διαφήμιση

Κέικ καρότου
Συστατικά:
370 γραμμάρια κομμένα σε φέτες καρότα,
1 φλιτζάνι λάδι (ηλιέλαιο),
4 αυγά,
2 φλιτζάνια ζάχαρης,
2.1 / 2 φλιτζάνια αλευρι,
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ για κέικ.
Τρόπος προετοιμασίας:
Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ εκτός από το αλεύρι , χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά.
Τελειώστε με το μπεικιν παουντερ αναμιγνύοντας ελαφρά για ενσωμάτωση.

Γκανας
Συστατικά:
200 γραμμάρια γλυκόπικρης σοκολάτας,
1 κουτί κρέμα γάλακτος (κουτί με 200 γραμμάρια).
Τρόπος προετοιμασίας:
Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων 30 δευτερόλεπτα με μέτρια υψηλή ισχύ.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά μέχρι να μαλακώσει.

Στήσιμο Κέικ:
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι , στη συνέχεια
ρίχνουμε προσεκτικά την γέμισης σοκολάτας με προσοχή ώστε να μην βυθιστεί στη ζύμη, απλώστε καλά.


Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω που καλύπτει καλά το στρώμα σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º για περίπου 50 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια βγάλτε το εάν το έχετε σε τσέρκι και απλώστε την γκανας πάνω του, αφήνοντάς το να στάξει λίγο κάτω από τις πλευρές δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα του ξεχειλισματος.


Τελειώστε πασπαλίζοντας με τρουφα ή τριμμένη σοκολάτα.

Δείτε Επίσης: Κέικ Καρότου Σιροπιασμένο με σοκολάτα | Τηγανίτες καρότου

Καλή Επιτυχία

Διαφήμιση
Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση