Τηγανίτες καρότου (Greek & English)

Υλικά

4 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουταλι σουπας λεπτά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ή αποξηραμένο δυόσμο
1 κόκκινο κέρατο γλυκό πιπέρι (διατηρημένο σε άλμη) λεπτή ψιλοκομμένο
1 αυγό (προαιρετικά)
3 ή περισσότερα κουτ.σουπας σκέτο αλεύρι για δέσιμο
Μια πρέζα αποξηραμένο κόλιανδρο
Μια πρέζα σκόνη κάρυ
Αλάτι / πιπέρι για γεύση
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πρώτα βράζουμε τα κομμάτια καρότου σε νερό για 3-4 λεπτά μέχρι το ημι μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και βουτήξτε τα σε κρύο νερό μέχρι τη θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε το καρότο στο μπλέντερ και προσθέτουμε σε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτριο-καυτό. Τοποθετήστε κουταλιές της σούπας του μείγματος στο καυτό λάδι. Γυρίστε κάνα δυο φορές μέχρι να γίνουν χρυσό καφέ – περίπου 10 λεπτά. Μην υπερθερμαίνεις το λάδι για να μην καούν.

Καλή Ορεξη!

 

Carrot Fritters

Ingredients

4 large carrots, peeled and cut into large chunks
1 onion, finely chopped
½ tblspn finely chopped parsley
1 teaspoon finely chopped fresh or dried mint
1 red horn sweet pepper (preserved in brine) finely chopped
1 egg (optional)
3 or more tblspns plain flour for binding
A pinch of dried coriander
A pinch of curry powder
Salt/pepper to taste
Sunflower oil for frying

Directions

First boil the carrot chunks in water for 3-4 mins until semi raw. Remove from heat and plunge into cold water until room temperature.
Chop the carrot in the blender, and add to all the remaining ingredients. Mix well.
Heat the oil to medium hot. Place individual tablespoons of the mix into the hot oil. Turn a couple of times until golden brown – approximately 10 minutes. Don’t overheat the oil so they don’t burn.

Kali orexi!
ΠΗΓΗ: Donna Hatzizacharia

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό φαγητό με άρωμα παράδοσης: Σουπιές κρασάτες, μια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά.
Επόμενο άρθροΤα ψωμάκια της Υβόνης…