Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Συστατικά                                      3/4 φλιτζάνι (170 g) αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου,
1/2 φλιτζάνι (106g) καστανή ζάχαρη, 
1 φλιτζάνι (198 g) λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπαικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 κγ αλάτι 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια (241g) αλεύρι όλων των χρήσεων
1 φλιτζάνι (227g) ξινή κρέμα ή γιαούρτι (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι ωραία), σε θερμοκρασία δωματίου

Επικάλυψη

3/4 φλιτζάνι (159g) καφέ ζάχαρη, 
3/4 φλιτζάνι (85g) ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι (170 γραμμάρια) τριμμένη σοκολάτα, προαιρετικά

Οδηγίες
Για να φτιάξετε το κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τις σάχαρες, το μπαικιν παουντερ, τη σόδα ψησίματος, το αλάτι, την κανέλα και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι, ανακατεύοντας για να τα συνδυάσετε καλα.

Βάλτε το μειγμα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί 20 x 30 εκ.

Για να κάνετε την επικάλυψη: Συνδυάστε την ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλα και την τριμμένη σοκολάτα  (αν χρησιμοποιείτε), ανακατεύοντας για να τα συνδυάσετε.

Πασπαλίστε την επικάλυψη πάνω από στο μείγμα που είναι στο ταψί.

Καλύψτε το ταψί με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε το κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κέικ από το ψυγείο και προθερμάνετε το φούρνο στους 180° . Ψήνουμε το κέικ για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να είναι χρυσησει από πάνω. Αφαιρέστε το από το φούρνο και κρυώστε το  λίγο πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές 
Θέλετε να ψήσετε αμέσως αυτό το κεικ και να παραλείψετε την ολονύκτια αναμονή; Δεν είναι πρόβλημα. Απλά κόψτε τον χρόνο ψησίματος περίπου 10 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Δείτε Επίσης