Κανταΐφι και μοτσαρέλα – κουνεφέ. 

Σιροπιαστό κιουνεφέ το γλυκό της ανατολής, με σιροπιαστό κανταΐφι και ζεστό μαστιχωτό ζεστό τυρί στη μέση. Συνταγή κανταιφι κιουνεφε της αρεσκείας μου

Υλικά για Κανταΐφι κιουνεφε

300 γραμμάρια ωμό κανταΐφ (αγόρασα θρυμματισμένο ειδικά για kunefe)
250 γραμμάρια μοτσαρέλα
150 γραμμάρια βούτυρο

Για το σιρόπι:
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Φλούδα λεμονιού σε φέτες.

Εκτέλεση

Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, με το νερό, το χυμό λεμονιού και  τις φλουδες και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Βγάζω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Έπειτα έβαλα το ξαμένο κανταΐφ σε ένα μπολ και περιχύθηκα με το λιωμένο βούτυρο και το ανακάτεψα καλά.
Το χώρισα σε δύο ίσα μέρη από τα οποία το ένα έβαλα στον πάτο ενός ταψιού και το πάτησα καλά.
Τακτοποίησα από πάνω φέτες μοτσαρέλα και κάλυψα με το υπόλοιπο κανταΐφι και πάλι πάτησα όμορφα και ίσιωσα.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφού ήταν έτοιμο, το έβγαλα από το φούρνο, περίμενα 5 λεπτά και με μια κουταλιά της σούπας περιχύθηκα πολύ προσεκτικά
με το σιρόπι.
**************
Το ταψί έχει διάμετρο 20 cm.
Και η κουπα 200 ml.

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά καλαμάρια με χτένια και γαρίδες…το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού με ολόκληρα Σύκα