Το Κεμπαπ του Σουλτάνου

Advertisement

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
Κοτόπουλο 1,8 κιλών (καθαρό κρέας 950 γραμμάρια)
Ελαιόλαδο και βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
5-6 μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
3 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός.

για την μπεσαμέλ
300 ml. φρέσκο ​​γάλα,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
50γρ βούτυρο.
μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση

Έκοψα σε κύβους το κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ τηγανι ή γουοκ, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο τα
κρεμμύδια και σκελίδες σκόρδο. Προσθέστε μανιτάρια σε φέτες, κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να
τελειώσει. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Προσθέτω επίσης τον τοματοπολτός. Το άφησα να κρυώσει.

Για την μπεσαμελ

Advertisement

Σε χαμηλό προς μεσαίο μάτι λιώνετε το βούτυρο και αμέσως μετά προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε για μισό λεπτό με το σύρμα, να γίνει όλο ένα κολλώδες μίγμα. Χαμηλώνετε το μάτι στο ελάχιστο.
Αρχίζετε να προσθέτετε με μεγάλη κουτάλα σταδιακά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Μετά από 4’ περίπου, όταν θα έχετε χρησιμοποιήσει το μισό γάλα, θα παρατηρήσετε πως από ένα στέρεο σβώλο που αυξάνει σε μέγεθος η μπεσαμέλ αρχίζει να μοιάζει με παχύρρευστη σάλτσα.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα και την πρόσθεση του γάλακτος, μέχρι να ενσωματωθεί όλη η ποσότητα. Αν δείτε ότι η σάλτσα σας είναι αρκετά ρευστή, αυξήστε λίγο τη θερμοκρασία (χωρίς να πάρει βράση βέβαια) συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να δέσει πιο γρήγορα. Όταν η σάλτσα είναι τόσο παχύρρευστη ώστε να πέφτει σχετικά αργά απ’ το σύρμα και να κρατά ραβδώσεις καθώς την ανακατεύετε, κλείνετε το μάτι. Λογικά αυτό θα συμβεί στα 8’-10 λεπτά, απ’ την ώρα που ξεκινήσατε.
Προσθέτετε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, δοκιμάζοντας και ανακατεύετε.

Στο κάτω μέρος του μπολ απλώνω 2 κρούστες ζαχαροπλαστικής. Γεμίστε με γέμιση και κλείστε τις άκρες. Αναποδογυρίστε με το κλεισιμο προς τα κάτω


Τακτοποιήστε σε ένα λαδωμένο ταψί, ρίξτε σάλτσα μπεσαμέλ

και ψήστε για 8 λεπτά.
Τρίψτε το κίτρινο τυρί και ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά!

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement