Κοτόπουλο στο τηγάνι με Πέστο χαλούμι και σπανάκι

Η Συνταγή είναι το dimitrasdishes.com

Συστατικά

800gr κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, για γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
250gr φύλλα σπανακιού
1 φλιτζάνι ντοματίνια
220 τυρί χαλούμι ή φέτα, σε κύβους
½ φλιτζάνι πέστο
½ φλιτζάνι κρεμα γάλακτος
Χυμός μισού λεμονιού
1 πρεζα νιφάδων κόκκινου πιπεριού

Οδηγίες

Καρυκεύστε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Τσιγαριστε το
κοτόπουλο για 2-3 λεπτά και στις δύο πλευρές και στη συνέχεια αφαιρέστε από το τηγάνι
και αφήστε το σε ένα πιάτο.
Προσθέστε τις ντομάτες στο τηγάνι και προσθέστε λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 4 λεπτά.
Προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο και το χαλούμι στο τηγάνι.
Συνδυάστε την κρεμα γάλακτος με το πέστο και ανακατέψτε μαζί. Ρίχνουμε το πέστο στο
τηγάνι και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε για 6-10 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα πήξει και το
κοτόπουλο μαγειρευτεί πλήρως.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειαστεί.
Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά ή με ρύζι

Καλή όρεξη

Η Συνταγή είναι το dimitrasdishes.com

Προηγούμενο άρθροΥπεροχος Γαύρος Λαδορίγανη
Επόμενο άρθροΜαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και Λαδολέμονο