Κοτόπουλο με σάλτσα μανιτάρια

Συστατικά

4 μηροί κοτόπουλου με το κόκαλο
αλάτι  και μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι τεμαχισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
440 γρ μανιτάρια σε φέτες, όπως πορτομπελο / κρεμινι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμάρι ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο (1 κουταλιά της σούπας) με το ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας) σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Περάστε τις δύο πλευρές των μηρών κοτόπουλου με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω για 3-4 λεπτά.
Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί (το δέρμα προς τα πάνω). Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, έως ότου να ψηθεί καλά.
Ενώ το κοτόπουλο ψήνετε, φτιάξτε τη σάλτσα μανιταριού. Προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια (440gr) στο τηγάνι μαζί με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και το φρέσκο ​​θυμάρι (1 κουταλιά της σούπας) και σοτάρετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας μόνο περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια (5-10 λεπτά).
Προσθέστε το αλεύρι (2 κουταλιές της σούπας) στα μανιτάρια και το μείγμα κρεμμυδιού και ανακατέψτε να καλυφθούν όλα μαζί, συνεχίζοντας να μαγειρεύετε για άλλο ένα λεπτό.
Χύστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου (1 φλιτζάνι). Ανακατέψτε και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ανακατέψτε τη κρέμα γάλακτος (1/2 φλιτζάνι). Απενεργοποιήστε τη φωτιά και δοκιμάστε το αλάτι.
Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί, αφαιρέστε από το φούρνο και βάλτε το στο τηγάνι με τη σάλτσα μανιταριού, μαζί με μια κουταλιά ή δύο από τους χυμούς από το ψήσιμο.
Σερβίρετε κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριού από πάνω.

ΠΗΓΗ: bowlofdelicious.com

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικα με αγκινάρες
Επόμενο άρθροΤο Μιλφέιγ του Ναπολέοντος