Το κοτόπουλο του κυνηγού

Ένα χορταστικό και νοστιμο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε σε μια κατσαρόλα δεν είναι
ποτέ κακό. Η κουζίνα σας θα μυρίζει υπέροχα και σίγουρα θα αρέσει σ’ όλους!

Υλικά:

1 Ολόκληρο κοτόπουλο, τεμαχισμένο (ή χρησιμοποιήστε κομμάτια με κόκαλο που προτιμάτε,
συνήθως χρησιμοποιώ μόνο μπούτια και στήθος)
1 κιλό μανιτάρια πορτο μπελο κομμένα στη μέση ή κομμένα σε κύβους
4 κλωναράκια Θυμάρι
4 κλωναράκια δεντρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι & πιπέρι για γεύση
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
200 γρ πανσέτα μπεικον, κομμένη σε κύβους
1 ½ κουπα Λευκό κρασί
2 κούπε

ς Ζωμός κοτόπουλου
1 κουτί χυμό ντομάτας
400 gr Τομάτες Ψιλοκομμένες σε Χυμό

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο μέχρι το σημείο καπνίσματος.
Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι σας,
ψήνετε σε παρτίδες αν χρειάζεται).
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε την πανσέτα και την αφήνουμε να γίνει τραγανή.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο, μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, και ντεγλασάρουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τις ντομάτες.
Προσθέστε κλωναράκια μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης και νιφάδες τσίλι.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο από το πιάτο στην κατσαρόλα, βυθίζοντας όλο το κοτόπουλο.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε να σιγοβράσει και σκεπάζουμε.
Μαγειρέψτε σκεπασμένο για 20 λεπτά.

Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά χωρις καπακι μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σερβίρετε με πουρε ρύζι ή τα αγαπημένα σας ζυμαρικά στο πλάι.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: LiBella’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη τούρτα παγωτού
Επόμενο άρθροΟταν αυτή η πίτα είναι στο τραπέζι, το κυρίως πιάτο παραμένει άθικτο!