Το ζεστό γλυκό κρασί είναι ένα ποτό που ζεσταίνει καρδιές και ψυχές, ιδιαίτερα τους κρύους μήνες του χρόνου.

H συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

1+1/2 λίτρο κρασί 🍷 κόκκινο ημίγλυκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινο ξηρό κρασί 🍷
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 στικ κανέλας
10 γαρίφαλα
2 μανταρίνια κομμένα στη μέση
1 μεγάλο πορτοκάλι 🍊 κομμένο σε φέτες
4 μπαχάρια

“Απολαύστε το ζεστό σας γλυκό κρασί με την παρέα σας 🎄 και δημιουργήστε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα!”

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλα, μπαχάρια).
Προσθέστε τα κομμάτια από τα μανταρίνια με καρφωμένο ένα γαρύφαλο επάνω του και το πορτοκάλι, μαζί με τις φλούδες τους.
Ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά από την ωρα που θα παρει βραση, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
και να απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και των φρούτων.

Αφού βράσει για 5 λεπτά, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα, για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Πριν σερβίρετε, στραγγίστε το ζεστό κρασί από τα μπαχαρικά και τα φρούτα.
Μπορείτε να το γαρνίρετε στο σερβίρισμα με μια φέτα πορτοκάλι ή ένα ξυλάκι κανέλας.

Συμβουλές:

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα μπαχαρικά, όπως αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή καρδάμο, για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική γεύση.
Εάν θέλετε μπορείτε να το ζεστάνετε ξανά ελαφρώς πριν το σερβίρετε σε ποτήρια.