Διαφήμιση

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
2 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Δάφνη
1-2 σκελιδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι Κανέλα (αν προτιμάτε)
5-6 κόκους μπαχάρι
Knorr λαχανικών σε κύβους
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
500 γραμ. κριθαράκι
375g χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο ντομάτας ή κονκασε
2 λίτρα νερού

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε 2-3 κσ λάδι και σοτάρετε τις μερίδες κρέατος.
Προσθέστε λάδι και και ρίξτε το κρεμμύδι / σκόρδο σε κύβους. Ανακατέψτε τα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί.

 

Αφήστε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς το κρασί. Ρίξτε Αλάτι, πιπέρι μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης. Προσθέστε το πουρέ ντομάτας με 2 ποτήρια νερό. Σκεπάστε με το καπακι και μειώστε την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράζει για 1,5 -2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας όταν το τρυπάμε με ένα πιρούνι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 2 lt νερό και τους κύβους knorr
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κριθαράκι και το βράζουμε al dente
Σε ένα στρογγυλό ταψί αδειάστε μέσα το κριθαράκι και προσθέστε κρέας με την σάλτσα
και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μία κρούστα

Σερβίρετε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή Φέτα και ζεστό ψωμί

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση