Αυτή η συνταγή για Μελιτζάνα Βεντάλια είναι ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Η πλούσια γεύση από τις δύο γεμίσεις, κιμά και σάλτσα ντομάτας, συνδυάζεται τέλεια με την απαλή και ζουμερή μελιτζάνα, δημιουργώντας ένα πραγματικό αριστούργημα.

Υλικά:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 200g κιμάς μοσχαριού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 100g τυρί γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες 1-1,5 cm, χωρίς να τις κόψετε τελείως (σαν βεντάλια).
  3. Αλατίστε τις μελιτζάνες και αφήστε τες για 30′ να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3′.
  5. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
  6. Ρίξτε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε για 10′.
  7. Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και στεγνώστε τες.
  8. Γεμίστε εναλλάξ τις “τσέπες” των μελιτζανών με τον κιμά και την σάλτσα ντομάτας.

  1. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Ρίξτε λίγη σάλτσα ντομάτας στο πάτο του ταψιού.
  3. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.
  4. Ψήστε για 30-35′ μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να λιώσει το τυρί.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της γέμισης κιμά και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, πιπεριά ή μανιτάρια.
  • Αντί για σπιτική σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη ή θυμάρι.
  • Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές με ρύζι ή ψωμί.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑρωματικά κιμαδοπιτάκια με σουσάμι: Ιδανικά για κάθε περίσταση!
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο: Η απόλαυση της παράδοσης