Υλικά
2 φύλλα κατεψυγμένης σφολιάτας (κάθε φύλλο 25×25)
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35%
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, καθώς και επιπλέον για πασπάλισμα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2-3 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο, προαιρετικό
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε τη σφολιάτα (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Στρώστε 2 ταψια με χαρτι ψησίματος.
Ξετυλίξτε την σφολιάτας και τοποθετήστε τα στα έτοιμα ταψιά.
Κάντε τρύπες σε όλη τη ζύμη με ένα πιρούνι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Τοποθετήστε τα ταψιά στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε για 15-20 λεπτά ή έως ότου φουσκώσουν και πάρουν ένα ανοιχτό χρυσό καφέ χρώμα.
Αφήστε τα φύλλα να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε φύλλο οριζόντια σε 2 στρώσεις.
Βασικά κατασκευάζοντας 4 φύλλα. Χρειαζόμαστε 3 από αυτά για τα πραγματικά στρώματα του γλυκού και 1 φύλλο για διακοσμητικά ψίχουλα.
Για να φτιάξετε τα ψίχουλα, θρυμματίστε ένα από τα φύλλα με τα δάχτυλά σας και αφήστε στην άκρη.
Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ροδόνερο και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ ανάμειξης.
Δείτε Επισης: Μιλφέιγ χωρίς αυγά
Χτυπάμε μέχρι να δέσει η κρέμα, περίπου 8-10 λεπτά (χρησιμοποίησα ηλεκτρικό μίξερ) και αφήνω στην άκρη.
Βάλτε πρώτα ένα φύλλο απο τα 3 κάτω.
Χρησιμοποιώντας σπάτουλα, τοποθετήστε μια μεγάλη ποσότητα μείγματος κρέμας στο φύλλο σφολιάτας και απλώστε το ομοιόμορφα.
Επαναλάβετε για όλα τα επίπεδα, πιέστε απαλά προς τα κάτω για να το κάνετε πιο συμπαγές. Απλώστε την κρέμα από πάνω.
Απλώστε τα ψίχουλα πάνω από το πάνω στρώμα κρέμας.
Στη συνέχεια πασπαλίστε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε μέχρι κάτω . Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και σερβίρετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.
Καλη Επιτυχία