Κέικ Γιαουρτιού

Συστατικά

1 1/4 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (170 γραμμάρια)
1/4 φλιτζάνι κορν φλαουρ (34 γραμμάρια)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 αλάτι
3 μεγάλα αυγά *
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη (150 γραμμάρια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι (συνήθως χρησιμοποιώ καλαμπόκι ή ηλιέλαιο) (100 γραμμάρια)
3/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι * (βερίκοκο, ροδάκινο ή βανίλια πλήρες) (200 γραμμάρια)
* Θερμοκρασία δωματίου, αφαιρέστε από το ψυγείο 45 λεπτά πριν τη χρήση.

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 24 cm.
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή μίξερ βάσης) χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το μισό μείγμα αλευριού και κτυπήστε για να τα συνδυάσετε, προσθέστε αργά το λάδι ενώ χτυπάτε, στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και το υπόλοιπο αλεύρι, κτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να
μαλακώσει. Ρίχνουμε στο προετοιμασμένο ταψι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή έως ότου η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή. Εάν το κέικ μαυρίζει πολύ, τότε καλύψτε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε
Καλή απόλαυση! 

ΠΗΓΗ: https://allthingsbread.com/