Σαραγλί

Υλικά
Μίγμα καρυδιών
1/2 κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα ψιλοκομμένα
3 κουταλιές ζάχαρης
2 κσ κανέλα
500 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
φύλλο κρούστας
Σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
Κανέλα
Γαρίφαλο
Λεμόνι ή χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάστε το σιρόπι, βάλτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν και αφήστε να διαλυθεί η ζάχαρηκαι να δέσει το σιρόπι.
Για το σαραγλί
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Δοκιμάστε το μίγμα ξηρών καρπών για να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει.
Πάρτε το πρώτο φύλλο φίλο και ραντίστε με το βούτυρο, τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο και ραντίστε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με το μείγμα ξηρών καρπών και τυλίξτε με τον πλάστη. Σουρώστε το και απο τις δύο άκρες και βγάλτε το από τον  πλάστη.

Μαγειρέψτε στους 150 για 1 ώρα
Το σιρόπι πρέπει να είναι δροσερό και η ζύμη ζεστή από το φούρνο.
Ρίξτε το σιρόπι ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, μετακινήστε το δίσκο σας για να καλύψετε όλο τα σαραγλί.

Απολαμβάνω

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με τυρί κρέμα
Επόμενο άρθροΠικάντικα μπουρέκια με γέμιση πατάτας