Συστατικά:

3 μέτρια αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
Πρέζα αλάτι
Ζάχαρη κρυσταλλική 120 γρ
Σπορέλαιο 80 γρ
Φυσικό γιαούρτι 150 γρ
Ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλεύρι 0 240 γρ
Μαγιά για κέικ 15 γρ

φόρμα λαδόκολλα 25 εκ
Ψήνουμε στους 170 ° C (350 F °) για περίπου 35 λεπτά (μέχρι να ψηθούν)
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για το γλάσο:
100 γρ ζάχαρη άχνη
Χυμός από μισό λεμόνι που περίσσεψε
Ξύσμα λεμονιού 8 (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το αλάτι τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα πάρει ένα ωχροκίτρινο χρώμα μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμόνι και ξαναχτυπάμε εφόσον έχουν ομογενοποιηθεί όλα σε ένα υγρό μείγμα.

Ξεκινάμε και κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μείγμα το αλεύρι το baking powder και ανακατεύουμε εφόσον έχει απορροφηθεί όλο το αλεύρι παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα βούτυρο αλευρώνουμε και στις πλευρές και στη βάση και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλάσο
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε 100 gr ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού από το μισό λεμόνι που μας περίσσεψε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έως Θα το πάρουμε ένα ωραίο γλάσο
Περίπου μετά από μία ώρα βγάζουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και ξεκινάμε και το γλασάρουμε με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο λεμόνι και το κέικ μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Subscribe for more delicious recipes Sapori d’Oriente