Υλικά:

1,5 – 2 κιλά ξερά κρεμμυδάκια (κοκκάρι, εσαλότ)
1 κιλό μοσχάρι (χτένι, ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
Μερικοί κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτές
Ξύδι (π.χ. κόκκινο)
1 ποτήρι κρασί (κόκκινο)
1 συσκευασία τοματοχυμό
1 πρέζα ζάχαρη
3-4 ποτήρια ζεστό νερό
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια κοκκάρι τα μικρά η εσαλότ
Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη

Σε μεγάλη κατσαρόλα η χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μοσχάρι (Χτένι,η ποντίκι, η ελιά) κομμένο σε μέτρια κομμάτια, ρίχνουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο Κ 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Προσθέτουμε κανέλα Γαρύφαλλο τριμμένο, 2 φύλλα δάφνη
Μερικούς κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι τοματοπελτέ και όταν σωταριστουν όλα σβήνουμε με λίγο ξύδι και το κρασί

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον τοματοχυμο τύπου πουμαρό Κ μια πρέζα ζάχαρη
Συμπληρώνουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χύτρα 40-50λεπτα σε πιο σιγανή φωτιά και σε απλή κατσαρόλα 1:30-2 ώρες.

Στο μεταξύ ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια κ όταν κοντεύει να βράσει το κρέας μας τα προσθέτουμε μέσα Κ αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά Κ να πήξει η σάλτσα να δέσει αρκετά
Εάν μας αρέσει πολύ πηχτή η σάλτσα μπορούμε πριν σωτάρουμε το κρέας να το αλευρωσουμε ελαφρώς 👍♥️

Η Συνταγή είναι της κας Kallia Magi