Τυροψωμο 

Υλικά:

1/2 Ποτήρι γάλα(χλιαρό)
1/2 ποτήρι νερό(χλιαρό)
1/2 ποτήρι λάδι
1 κουτ. Γλυκού Ζάχαρη
1 κουτ γλυκού αλάτι (εγώ έβαλα παραπάνω)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
580 γρ αλεύρι.
300 γρ Φέτα.
1 αυγό (για αλειμμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα το νερό και το λάδι. Τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι λίγο λίγο. Ρίχνουμε και το αλάτι. Θα γίνει μια αφρατη ζύμη που ίσως να κολλάει στα χέρια γι’αυτό βάζουμε στα χέρια μας λάδι και ζυμωνουμε. Τέλος βάζουμε στο μπωλ λίγο αλεύρι ακουμπάμε πάνω τη ζύμη, ρίχνουμε πάλι λίγο αλεύρι και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει.

Αφού φουσκώσει τη χωρίζουμε σε 2 μέρη. Σε ένα ταψακι στρώσουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε μέσα στο ταψακι. Τρίβουμε μέσα εκεί τη φέτα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ύστερα ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης, το παίρνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί ούτως ώστε να καλύψει τα υπόλοιπα. Με τα δάχτυλα μας πιάνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης από τις άκρες και τα ενώνουμε. Χαράζουμε το ζυμάρι όχι μέχρι κάτω. Αλείφουμε με το αυγό και άμα θέλουμε ρίχνουμε Σουσάμι. (Εγώ δεν έβαλα γιατί δεν είχα)
Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Αντιγονη Τσουκαλα

Προηγούμενο άρθροΣπιτική υγρή σοκολάτα…Μια γλυκιά ανάμνηση από τα παιδικά μου χρόνια
Επόμενο άρθροΑφράτα ψωμάκια με αυγό και φρέσκο κρεμμυδάκι