Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Ρεβανί Βέροιας…είναι πραγματικά άλλο πράγμα | Ραβανί βυζαντινό

Σιροπιαστό Κέικ

Συστατικά:

για ζαχαρούχο σιρόπι:
– 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι νερό
– 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
– 1-2 κουταλάκια του ροδόνερο
– 1-2 κουταλάκια του γλυκού νερό
– 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
Σημείωση: Εάν θέλετε ένα πιο γλυκό, πιο εμποτισμένο, μπορείτε να διπλασιάσετε το ζαχαρούχο σιρόπι.

για το κέικ:
– 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι 
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι γάλα (συν 1-2 κουταλιές της σούπας εάν το μείγμα είναι πηχτό)
– 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη, νερό, λεμόνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα εως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και βγαζει φυσαλίδες περίπου 8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ροδόνερο, και το βούτυρο και ανακατευουμε να λιώσει περίπου 2 λεπτά. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιομο σβήνουμε την φωτιά  σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει

Για το Κέικ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ , ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ζάχαρη, γάλα, λάδι, μπεικιν και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός να πάρουμε πηχτό μείγμα.
Σε ένα πυρέξ που το λαδώνουμε απλώνουμε το μείγμα

και απλώνουμε τα κάσσιους συμμετρικά με τα κομμάτια που θα κόψουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά  και αμέσως αδειαζουμε το σιρόπι πάνω από το κέικ και το αφήνουμε 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Ρεβανί Βέροιας…είναι πραγματικά άλλο πράγμα | Ραβανί βυζαντινό

Καλή Επιτυχία

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση