Δείτε Επίσης: Ρεβανί καρύδας !!! | Pina Colada Ρεβανί | Ρεβανί σε σιρόπι γάλακτος…θα σας εντυπωσιάσει

Η Συνταγή είναι της Mari Glasgow

ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ !!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά ελεύθερης βοσκής
160 ml συμπυκνωμένου γάλακτος (NOUNOU)
150 γραμμάρια γιαούρτι προβειο
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι αποφλοιωμένα και αλεσμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
1 πρέζα αλατιού

Ταψί 25 × 30cm.
Λίγο βούτυρο .

Για σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
χυμός 1/2 λεμονιού

Μέθοδος:

1) Πρώτα φτιάξτε το σιρόπι.
Προσθέστε όλα τα υλικά και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
2) Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε μαζί μέχρι να φουσκώσει σε όγκο και η ζάχαρη να διαλυθεί.
Προσθέστε γάλα και γιαούρτι και συνεχίστε χτυπήστε ελαφρά.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε σιμιγδάλι, κοσκινισμένο αλεύρι, κοσκινισμένο μπεικι, σόδα και μαστίχα.
Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ξηρά συστατικά πάνω από τα υγρά και χτυπήστε ακόμη μαζί μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρώς παχύ μείγμα. Προσθέστε αμύγδαλα.
Βουρτσίστε το ταψί με λίγο βούτυρο.
Πασπαλίστε με σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε το Ρεβανί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30-45 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσό καφέ. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας.
Αφαιρέστε το Ρεβανί από το φούρνο.
Κόψτε το και στη συνέχεια σιρόπι το με χλιαρό σιρόπι.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρετε με παγωτό !!

Δείτε Επίσης: Ρεβανί καρύδας !!! | Pina Colada Ρεβανί | Ρεβανί σε σιρόπι γάλακτος…θα σας εντυπωσιάσει

Καλή Απόλαυση !!

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με γαρίδες Σαγανάκι
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς μόνο με καρύδια συνταγή από την Mari