Ριζόγαλο
Συνταγή:
2/3 ενός φλιτζανιού ρυζιού
1 1/2 λέτρα γάλα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα ή ροδόνερο
3 κουταλιές Ζάχαρη
Καρύδια – αμύγδαλα
Μέθοδος:
Προσθέστε όλο τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε και χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Στο τελευταίο στάδιο πάρτε 2 κουταλιές του γλυκού κορν φλαουρ ανακατεύετε σε μισό φλιτζάνι με κρύο γάλα και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα συνεχίστε να ανακατεύετε για 5 λεπτά σβήστε τη φωτιά και αρχίστε να το μοιράζετε σε μικρά μπολάκια
Πάρτε λίγα καρύδια και αμύγδαλα ή αν θέλετε άλλους ξηρούς καρπούς, ζάχαρη και
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τα σπατε ελαφρώς και τα προσθέτετε στα μπολάκια
Καλύψτε με πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Μετά καλύψτε τα με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Akram Hawwash