Σπετζοφάι
****************

Η Συνταγή ειναι της κας Mari Glasgow

Ενα υπέροχο ορεκτικό μαγειρεμένο με πικάντικα λουκάνικα (κατά προτίμηση χωριατικό λουκανικό) με πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά. Σερβίρεται με φέτα και φρυγανισμένο ψωμί !!

ΥΛΙΚΑ: (για 2-3 μερίδες)
***************

400 γρ πικάντικα λουκάνικα (Χωριατικό λουκανικό), σε μικρά στρογγυλά κομμάτια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 πράσινες πιπεριές (κερατό), σε τέταρτα
3 πιπεριές, σε χοντρά κομμάτια
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ολόκληρη
1 κουτ. μέλι
3-4 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
100 γρ ελληνικό τυρί φέτα, θρυμματισμένο
Σερβίρεται:
Φρέσκο ​​ψημένο ψωμί (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση:
****************************

1-Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια/υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμένα σε φέτες λουκάνικα χωρίς να προσθέσουμε λάδι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να βγάλουν το λάδι τους.
2-Αφαιρέστε τα τηγανητά λουκάνικα από το τηγάνι σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε άλλες 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αυτή η ποσότητα εξαρτάται από την ποσότητα λίπους που έχουν βγάλει τα λουκάνικα κατά το τηγάνισμα.
3-Προσθέστε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι, σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.

4- Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και μετά προσθέτουμε τα λουκάνικα. Καλύψτε με ένα καπάκι και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήστε το έτσι για περίπου. 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα.
5-Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Προσθέτουμε λίγο μέλι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. (Προσέξτε όταν προσθέτετε αλάτι, γιατί πρέπει να προσθέσουμε ακόμα και φέτα.) Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να παραμείνει στο δικό του λίπος.
6-Σε αυτό το σημείο προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί φέτα και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε με κρούστα ψωμί βουτηγμένα σε σάλτσα. Ένα ποτήρι τσίπουρο ή κρασί θα ήταν τέλειο για αυτό το λαχταριστό ορεκτικό !!  Καλη Απολαυση:)

Ακολουθήστε την Mari στο instagram

Δείτε την Mari στο youtube