Σουβλάκι κοτόπουλο…σπιτικό
Συστατικά:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
500γρ μπούτι ή στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκ
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, πάπρικα, ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, σκόρδο, κρεμμύδι, 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ανακατέψτε το κοτόπουλο μέχρι να συνδυαστεί καλά. Μαρινάρετε για τουλάχιστον 2 ώρες ή και περισσότερο, γυρίζοντας περιστασιακά. Στραγγίστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.
Κόψτε κοτόπουλου σε κομματάκια για σουβλάκι. Βουρτσίστε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά.
Βάλτε τα σουβλάκια στη σχάρα και μαγειρέψτε, περιστρέφοντας περιστασιακά μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως.