Hot Dogs
Υλικά
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1 μεγάλο κίτρινο ή λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
8 Hot Dogs
ψωμάκια Hot Dog
Μουστάρδα ή κέτσαπ
Αλάτι
Οδηγίες
Τηγανίζουμε τις πατάτες:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ταψί. Βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι
σε ένα στρώμα και τηγανίζουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά χωρίς να τις
αγγίζουμε.
Χρησιμοποιήστε μια μεταλλική σπάτουλα για να ξύσετε τις πατάτες από το κάτω μέρος
και γυρίστε τες. Πασπαλίστε αλάτι πάνω από τις πατάτες και μαγειρέψτε για άλλα
2-3 λεπτά χωρίς να τις αγγίξτε. Βγάλτε τις πατάτες στην άκρη
Αφαιρέστε τις πατάτες, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ψηθεί, σε ένα μπολ και
αφήστε τις στην άκρη. Αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε τις
πιπεριές και τα κρεμμύδια. Τακτοποιήστε ομοιόμορφα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για
2-3 λεπτά χωρίς να τα αγγίξτε.
Πασπαλίζουμε με αλάτι πάνω τους και στη συνέχεια τις γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για
άλλα 2-3 λεπτά χωρίς να τις αγγίξεις. Θα πρέπει να υπάρχουν μερικά καφε και ακόμη
μαυρισμένα σημεία εδώ και εκεί.
Ανακατέψτε για να συνδυάσετε και μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να
μαλακώσουν και να ροδίσουν ωραία, περίπου 8-10 λεπτά.
Ψήνετε τα χοτ ντογκ:
Ζεσταίνετε μια σχάρα ή ένα τηγάνι για να μαγειρέψετε τα
χοτ ντογκ σας. Μην τα βράζετε τα χοτ ντογκ σας σε αυτήν τη συνταγή.
Ψήνουμε ή τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και αφήστε
τα στην άκρη.
Αλλειψτε μουστάρδα (Classic) ή κέτσαπ και στις δύο πλευρές του σάντουιτς.
Προσθέστε δύο χοτ ντογκ ανά σαντουιτς και συμπληρώστε με όσες πατάτες, πιπεριές και
κρεμμύδια θέλετε.