Συστατικά
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (~ 1 λεμόνι)
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα dijon (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο ή τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/2 αλάτι κουταλακιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Κατευθύνσεις

Ανακατέψτε τα πάντα και απολαύστε το με μια σαλάτα!
Σημείωση: Φυλάσσετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Ανακινήστε για να αναμίξετε πριν χρησιμοποιήσετε.
Επιλογή: Προσθέστε μία ιδέα μέλι για γλυκύτητα για να εξισορροπήσετε τη γεύση της σάλτσας.

Χρήση σε:
Χωριάτικη Σαλάτα 
Ελληνική σαλάτα στυλ Τσουκνίδα
Σαλάτα του καίσαρα
Ελληνική σαλάτα με κουσκούς
Ντομάτα και σάλτσα Φέτας 
Μεσογειακή σαλάτα Quinoa
Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών Tortellini

Αλλά και σε πολλά κρέατα BBQ