Υλικά:

1,5 κιλό κρέας τράγου, κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Ντομάτα φρέσκια (ποσότητα ανάλογη με την προτίμησή σας)
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Νοστιμιά λαχανικών
Πάπρικα γλυκιά
Σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση:

Πλένω καλά το κρέας του τράγου και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Το θωρακίζουμε σε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Στο ίδιο σκεύος βάζω τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Σβήνω με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους, τα φύλλα δάφνης, τον μαϊντανό και το ανάλογο νερό για να καλύψει το κρέας.
Κλείνω την χύτρα και αφήνω για μία ώρα
Σερβίρουμε το τράγο μαγειρεμένο ζεστό, με τη σάλτσα του. Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες.

Για την Μυρωδιά του κρεατος υπάρχουν διάφορες διαδικασίες

Αν το βρασεις μερικα λεπτα σε νερο με ξυδι και το σουρωσεις και μετα
Αν το πάρεις την κατάλληλη εποχή από τέλος Μαίου μέχρι αρχές Ιουλίου όσο πιο παχύ το ζώο τόσο καλύτερα
Αφαίρεσε όσο περισσότερο μπορείς τις μεμβράνες και το λίπος από το κρέας, καθώς αυτά συχνά συγκεντρώνουν τις πιο έντονες μυρωδιές.

H συνταγή είναι της κας Litsa Xatzigiannaki