Υλικά

1 πακετο φυλλα Βυριτου.
250γμ βουτυρο λουρπακ για τα φυλλα

Κρεμα:
1 λιτρο γαλα
6 κσ ζαχαρη,
3κσ κορν φλαουρ,
4κσ αλευρι.
2 βανιλιες,
1 κσ βουτυρο,
2 κροκους αυγων.

Εκτέλεση

Ζεστενουμε τα 3/4 απο το γαλα και στο υπόλοιπο διαλύουμε σε μπολ κορν φλαουρ, αλευρι, ζαχαρη, βανιλιες και το ριχνουμε στην κατσαρολα.
Ανακατεύουμε με σύρμα μεχρι να πηξει καλα. Κατεβάζουμε απο την φωτια ρίχνουμε το βουτυρο και τους κροκους ανακατεύοντας ζωηρα. Σκεπαζουμε την κρεμα με διαφανή μεμβράνη που εφάπτετε στην κρέμα και στο ψυγειο.

Ανοιγουμε τα φυλλα τα κοβουμε ολα μαζι σε 3 λωριδες. Βουτυρωνουμε 3-3 φυλλα και διπλωνουμε σε τριγωνο.
Καθε τριγωνο το κοβουμε στη μεση. Τσαλακωνω μικρα χαρτακια λαδοκολλα και τα βαζω σε καθε τριγωνο 1 στο ανοιγμα Θα βοηθήσει στο γεμισμα.
Τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα βουτυρωνουμε και ψηνουμε στους 190( για 20′ και τα αφηνουμε να κρυωσουν.

Σιροπι:
Βραζουμε σε κατσαρόλα 2φλ ζαχαρη, 1.1/2 φλ νερο. για 8′
Κατευαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε χυμο απο μισο λεμονι, 2 βανιλιες και γλυκοζι.
Βουταμε το τριγωνα για λιγο και τα βαζουμε σε σχαρα να στραγγισουν
Τα γεμιζουμε με κρεμα με κορνε η με ενα κουταλακι και στο ψυγειο.

Καλή Απόλαυση