Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Υλικά

1,5 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Περίπου 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μέλι ή φέτα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύω το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτω το ελαιόλαδο και το αλεύρι, σταδιακά, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Λαδώνω ένα πιάτο και κόβω τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι και το ανοίγω με τα χέρια μου, τραβώντας το ελαφρά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή πίτα.
Τηγανίζω τις τραβηχτές σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρω τις τραβηχτές ζεστές, με μέλι ή φέτα.

Συμβουλές
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαφρώς κολλώδης.
Αν δεν έχετε τεπανγιάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι.
Οι τραβηχτές ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι ή μαρμελάδα.