— Υλικά —

100 γρ φυτικό λάδι
20 γρ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 γρ αλάτι
35γρ ολόκληρο αυγό
130 γραμμάρια αλεύρι εξαιρετικά κοσκινισμένο
60 γρ αλεύρι αμυγδάλου
2γρ μπέικιν πάουντερ
1g μαγειρική σόδα
Νιφάδες αμυγδάλου (κορυφή)
Κρόκος αυγού (γλάσο)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το καλαμποκέλαιο το αναμειγνύουμε με ζάχαρη, με αλάτι και αυγό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί σε ένα ωραίο γλασέ μείγμα.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου το baking powder και τη σόδα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνη και ισως και λίγο με το χέρι έως ότου πάρουμε τελικά μία μπισκοτένια ζύμη.

Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας την διαιρούμε σε 16-20 κομμάτια τα πλαθουμε σε μπαλάκια και μετά αφου τα πιέσουμε ελαφρά με την παλάμη μας τα βάζουμε σε ταψια στρωμένα με χαρτί ψησίματος. Μετά με τον αντίχειρα μας τα πατάμε και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο (τα μπισκότα θα γίνουν λίγο κρακελε γυρω γύρω). Αλειφουμε με κρόκο αυγού και στο κέντρο βάζουμε δύο κομμάτια νυφάδες αμυγδαλου
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Μπουγάτσα της Τεμπέλας
Επόμενο άρθροΤα τυρόψωμα της γιαγιάς…με άρωμα τυριού και βουτύρου